Video, video, vi-de-o

 
jakob-owens-198231-unsplash.jpg
 
 

Ved udgangen af 2017 vil online video udgøre næsten 75% af den samlede internettrafik. Det skaber nye muligheder for marketingfolket, men stiller også større krav til kvaliteten, originaliteten og aktiveringen af indholdet.

Af Tobias Høgsberg og Simone Mai Hansen, Eiffel CPH (Udgivet i Berlinske Business)

 
 
 
”Video, video, vi-de-o, den kører nat og dag”, skrålede Jens Brixtofte (bror til den hedengangne Farum borgmester) tilbage i 1982. Den gang the world wide web, som vi kender det i dag, stadig blot var en spæd tanke i hovedet på videnskabsfolk som Sir Tim Berners-Lee.

Over 35 år senere er ordene fra Brixtoftes ørehænger mere sande end nogensinde. Video, mere specifikt online-video, er blevet det primære format, vi som forbrugere benytter os af i vores endeløse konsumering af information og underholdning. Flere digitale statistikker anslår, at online video ved udgangen af 2017 vil udgøre rundt regnet trefjerdedele af den samlede internettrafik (kilde: Cisco/Syndacast). Hvor YouTube for få år siden var den dominerende video-platform i den vestlige verden, er mængden af videoindhold eksploderet på tværs af digitale platforme, så det nu også er det primære indhold på platforme som Facebook, Instagram, og Snapchat.

Dermed er video blevet et essentielt element i markedsføringens værkstøjskasse. Fra blot at være et af flere redskaber er online-video de seneste år blevet det altafgørende omdrejningspunkt i enhver virksomheds digitale content-strategi. Men med de massive mængder af indhold, der hver dag uploades og aktiveres, kommer også en forbrugermæthed og video-blindhed. Det stiller stadig større krav til kvaliteten og originaliteten af video-indholdet. Og ikke mindst stiller det krav til, hvordan og i hvilken kontekst du arbejder med det.

At skabe involverende video-indhold er en kunst i sig selv, og mulighederne er mange. Jeg har dog alligevel forsøgt at samle 3 gode råd.

1. Gå strategisk til værks
Ryggraden i enhver online-video-indsats er, at den er funderet i en klar content strategi. Opstil klare målsætninger og KPI’er, så alle er klar over, hvad formålet er, og hvad I gerne vil opnå. Er det engagement? Trafik? Brand awareness? Eller noget helt fjerde?

2. Vær altid i beta
Platformene og formaterne ændrer sig hele tiden, så mulighederne er mange, og der kommer hele tiden nye til. Mål på indsatserne og lær af erfaringerne. Konkurrencen er hård, så man skal være indstillet på konstant at optimere indholdet og justere på tilgangen for at opnå resultater. Mindsettet skal være ”always in beta”.

2. Fang opmærksomheden
Det simpleste men også mest udfordrende råd til sidst. Ifølge et studie lavet af Microsoft er den digitale forbrugers gennemsnitlige attention span faldet til 8 sekunder, hvilket vil sige, at vi faktisk mister koncentrationen hurtigere end en guldfisk (9 sekunder). Med andre ord er det afgørende, at dit indhold er fængende fra start, så du har en chance for at fastholde målgruppens opmærksomhed.
 
 

LÆS OGSÅ